28 sept. 2011

Noua Dreaptă la Roma: „Spune NU inculturii, spune NU ţigăniei, spune NU manelelor”

"Ştiţi doar să mâncaţi şi să beţi. Ajunge cu decadenţa din staţia de metrou Anagnina (Roma). Ajunge cu marginalizarea românilor, cu kitsch-urile, cu infracţiunile comise de voi, cei care faceţi de ruşine poporul român, creând o imagine eronată despre comunitatea românilor din Italia", scrie pe manifestul semnat Noua Dreaptă.

Mişcarea Noua Dreaptă a distribuit la metroul din Roma afişe în care denunţă comportamentul romilor români ce comit delicte în Italia, subliniind că imaginea poporului român este asociată, eronat, cu manelele şi prostituţia şi apreciind că de acest lucru este responsabil, parţial, şi primarul Romei. Manifestul şi afişele au apărut în zona staţiei de metrou Anagnina, o zonă din Roma frecventată de imigranţi români.

Corriere della Sera publică imagini cu afişele lipite în staţia de metrou Anagnina. Pe afişe apare portretul cântăreţului de manele Nicolae Guţă, fiind scris următorul mesaj: "Fiecare trebuie să dea un răspuns: ori îşi trăieşte apartenenţa, ori, cu un refuz, continuă să accepte modelele oferite de societate. Spune NU inculturii, spune NU ţigăniei, spune NU manelelor". Mesajul este semnat "Noua Dreaptă Italia".


Tudor Ionescu, preşedintele Noua Dreaptă, a declarat pentru Antena 3 că afişele au scopul de a crea o imagine corectă României şi românilor în străinătate. „Ţigănia este o atitudine. (...) Nu toţi ţiganii sunt răi şi nu toţi românii sunt buni”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu