3 oct. 2011

Mişcarea "Ocupaţi Wall Street" intră în a treia săptămână de proteste. Se cere Revoluţia Mondială pe 15 octombrie!




Arestarea a peste 700 de persoane de pe Brooklin Bridge în weekend a alimentat furia protestatarilor care scandează împotriva reglementărilor sistemului financiar impus de Wall Street. În plus, acţiunea poliţiştilor i-a determinat şi pe alţi americani să se alăture protestului care intră în cea de-a treia săptămână.

Protestul "Ocupaţi Wall Street-ul!" a început cu doar câţiva studenţi care îşi petreceau zilele şi nopţile într-un parc din Manhattan, în semn de protest faţă de elita financiară şi de corporaţiile considerate responsabile pentru actuala criză. Dar sutele de arestări de sâmbătă nu au făcut decât să toarne gaz pe goc şi să îngroaşe rândul manifestanţilor, protestele extinzându-se în întreaga ţară, sub denumiri precum "Ocupaţi Chicago", "Ocupaţi Los Angeles" sau "Ocupaţi Boston", în funcţie de oraşul în care au loc proteste.

"Oficialii newyorkezi au crezut că vom pleca şi nu am făcut-o. Vom sta atât cât vom putea", spune Kira Moyer-Sims, studentă în vârstă de 19 ani.

Poliţia va continua să patruleze zona şi ca de obicei, dacă este o demonstraţie în limite legale, va ajuta la buna desfăşurare, iar cei care vor încălca legea, vor fi arestaţi, spune Paul Browne, purtător de cuvânt al NYPD.

Imagini de la arestările de sâmbătă. Click pentru fotogalerie



O hartă a ţării, afişată în piaţa în care au loc proteste, indică 21 de locuri în care au fost organizate proteste. Deşi numărul celor care protestează variază zilnic, circa 200 de persoane se află în permanenţă la locul protestului. Ei dorm pe saltele, mănâncă din donaţii şi se folosesc de laptopurile lor pentru a strânge mai mulţi manifestanţi. De câteva ori pe zi mărşăluiesc spre Wall Street, strigând: "Aşa arată democraţia!"

Deşi sâmbătă s-au strâns circa 3.000 de manifestanţi, confuzia este principalul cuvânt de ordine, în contextul în care lipseşte un obiectiv clar al protestului. Sunt afişate mesaje împotriva lăcomiei corporatiste, inegalităţii sociale, schimbărilor climatice globale, dar se cere şi abolirea pedepsei cu moartea sau oprirea războaielor.

15 octombrie 2011, ziua în care se revoltă o lume întreagă?

Cu toate acestea, ceea ce a început ca un protest împotriva corporaţiilor financiare, are mari şanse de a deveni orevoluţie la nivel mondial, care să producă o "schimbare adevărată". În acest sens, pe YouTube circulă şi un filmuleţ care îndeamnă la "Revoluţia mondială", pe 15 octombrie 2011.

Iată ce se spune în mesaj:

„SUNTEM CONŞTIENŢI de corupţie, de minciuni, de războaie, de sistemele nedrepte care încurajează comportamentele egoiste şi anti-sociale, de violări ale drepturilor omului, de distrugerea acestei planete şi a locuitorilor săi, de acţiunile injuste şi inumane ale corporaţiilor globale pentru putere şi profit… ŞI NE-AM SĂTURAT.

Pe 15 octombrie 2011 putem produce o SCHIMBARE ADEVĂRATĂ, dacă oamenii de bun simţ ai acestei planete vor putea lăsa deoparte nimicurile care îi separă şi se vor UNI! Revoluţia Globală – 15 octombrie 2011. Acesta poate deveni un eveniment care să schimbe multe - depinde de tine. E timpul să îmbunătăţim planeta".



http://www.adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu