9 oct. 2011

Partia Democrata a Rumanilor din Serbia reacţionează la fraudarea rezultatului recensământului din Serbia

În Republica Serbia se desfăşoară recensamăntul populaţiei, care a început în data de 01.10 şi se va încheia în data de 15.10.2010. În primele zile ale recensamăntului au fost semnalate neregularităţi în desfăşurarea acestui proces se arata in comunicatul Partiei Democrate a Rumanilor din Serbia (PDRS), preluat de Romanian Global News.



Conform comunicatului PDRS recenzorii incearca influentarea cetatenilor pentru ca acestia sa nu se declare romani ci sa se declare sarbi.

“Neregularităţile au fost semnalate de catre observatorii PDRS în localităţi le Raşanaţ şi Kladurovo în comuna Petrovac, în localitatea Şpicova comuna Zaiecar, comuna Kladovo, localitatea Mustapici din comuna Kucevo, localităţi în care s-au facut presiuni asupra cetaţenilor a nu se declara români/vlahi.În comuna Zagubica(Jagubiţa) unde majoritatea populaţiei este de origine română/vlaha,oamenii sunt speriaţi şi obligaţi să se declare ca fiind sărbi,spunădul-li-se că şi în Cosovo a avut loc acelaş scenariu”, se arata in comunicatul dat publicitatii de PDRS.


Formularele in care este trecuta apartenenta etnica nu au cod putand fi retiparite

“O altă posibilitate de manipulare a populaţiei ar fi aceea de multiplicare a formularelor cu datele despre aparteneţă etnică ,deoarece ,spre deosebire de formularul principal,acestea se pot distruge şi tipari din nou în număr nelimitat. Spre deosebire de formularul principal,care are un număr de cod, aceste formulare în care este precizată apartenenţa etnică a cetaţenilor, nu au număr de cod”, subliniaza comunicatul partidului romanesc din Timoc.

Din motivele mai sus amintite PDRS işi exprima îngrijorarea faţa de neregularităţile aparute la acest recensamănt si faţa de instituţiile statului care nu iau nici o masură pentru a preveni aceste fapte.

http://rgnpress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu