27 sept. 2011

Mircea Băsescu i-a trimis apărător lui Bercea. Fratele preşedintelui neagă informaţia




Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, i-a trimis interlopului Bercea Mondial un avocat care să-l reprezinte în instanţă. Apărătorul a recunoscut că a venit la Craiova tocmai de la Constanţa, strict la rugămintea lui Mircea Băsescu, dată fiind legătura dintre cele două familii.

Avocatul a declarat că îl apără pe Bercea Mondial datorită legăturii pe care o are acesta cu familia Băsescu. "Îl apăr pe Sandu Anghel dată fiind legătura acestuia cu familia Băsescu", a precizat Şerban Calafus.

"Domnul Băsescu este naşul uneia dintre nepoatele lui Bercea. Eu şi cu tatăl meu suntem avocaţii familiei Băsescu de ceva timp. Dată fiind legătura dintre familia Anghel şi familia Băsescu Mircea...Bercea este un tip deosebit...are o cultură, un vocabular... Este un personaj ok, este peste media de IQ a cetăţenilor de etnie romă. Domnul Mircea Băsescu a apelat la noi ca să-l apărăm pe Bercea, care este complet demoralizat. Este la prima sa experienţă cu închisoarea", a continuat Şerban Calafus.

Tatăl lui Şerban Calafus, avocatul Sorin Calafus, l-a apărat pe Mircea Băsescu în procesul cu jurnalistul Sorin Roşca Stănescu.

Mircea Băsescu: Nu i-am trimis avocat lui Bercea

Fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, neagă că i-ar fi cerut avocatului Calafus să-l apere pe Bercea Mondial.

"Nu eu i-am cerut să-l apere pe Bercea Mondial. Sunt o casă de avocatură, una foarte cunoscută aici la noi (Constanţa - n.r.). Tatăl lui Şerban, Sorin Calafus, m-a reprezentat pe mine în procesul pe care l-am avut cu Sorin Roşca Stănescu, dar nu i-am cerut eu să-l apere pe Bercea", a declarat Mircea Băsescu, citat de Mediafax.

"Am vorbit cu Sorin Calafus despre acest caz, ca şi depre alte cazuri de acest fel de la noi din ţară. Mi se pare normal să vorbim. Dar nu i-am cerut niciodată să-l apere pe Bercea Mondial. E o casă mare de avocatură, e treaba lor pe cine aleg să apere. Nu pot eu să le spun pe cine să apere", a adăugat Mircea Băsescu.

Legăturile lui Bercea Mondial cu familia Băsescu

În luna august a acestui an, mai multe stenograme apărute în raportul final al Comisiei de Disciplină pentru procurori din cadrul CSM au dezvăluit faptul că fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, ar fi primit 300.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial în schimbul eliberării acestuia din arest.

Legătura lui Bercea cu familia prezidenţială a fost confirmată după ce interlopul a fost prezent anul trecut, în octombrie, la înmormântarea mamei preşedintelui Băsescu.

Se pare că fratele preşedintelui Traian Băsescu şi Bercea Mondial, capul lumii interlope din Olt, sunt încuscriţi. Mircea Băsescu a botezat-o pe nepoata lui Bercea, într-o biserică de cartier din Constanţa.

Bercea Mondial s-a lăudat de mai multe ori, în faţa procurorilor care l-au arestat, cu relaţiile sale cu familia prezidenţială. Potrivit Tribunalului Olt, Bercea este convins că nu va ajunge să fie pedepsit pentru faptele sale datorită strânselor legături cu Traian Băsescu.

Bercea Mondial este cercetat într-un dosar pentru tentativă de omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuţ Anghel, zis Mercedes.


Sursa: http://www.antena3.ro:

Nu comentez pentru ca au facut-o altii deja pe site-ul antena3

1. . . . . S U P E R . . . | 27 Septembrie 2011 13:07
eu zic sa`i dea direct gratierea cum i`a dat lu Udrea N.U.P. si pentru plangerile penale inca neformulate. In ce tara traim
2. AdrianS | 27 Septembrie 2011 13:01
@ 1. | 27 Septembrie 2011 11:51

Felicitari ,atins toate punctele critice din mizeria asta ,nu cred ca exista un mod mai simplu si mai clar de a explica dobitocilor care se fac ca nu vad/nu inteleg ......nu vor sa inteleaga .
3. | 27 Septembrie 2011 12:55
Sa mai zica cei din UE ca noi nu facem nimic pentru a ajuta rromii. Uite ca pana si familia prezidentiala se ocupa de problemele rromilor si de integrarea acestora in societate. Ce daca sunt infractori. Din punctul asta de vedere nu e mare diferenta intre cei ce ne conduc si cei pe care ii apara. Infractorii se ajuta intre ei.
4. make | 27 Septembrie 2011 12:33
bravo basismului puturos, spre un viitor exploziv
5. Julius | 27 Septembrie 2011 12:28
Superb. Cum ar zice Bercea "ca l-a n-oi l-a nimeni-a"
6. | 27 Septembrie 2011 12:12
O miscare de maestru! Inca 5% voturi sigure castigate de PDL la urmatoarele alegeri. Caci pana la urma "Scopul scuza mijloacele" asa ca nu vad care ar fi problema pentru familia prezidentiala sa apere infractori. Daca infractorii aduc voturi si bani mai conteaza normalitatea? Hai sa fim seriosi. Noi de mult nu mai avem un presedinte care sa reprezinte Romania. Avem un presedinte care se ocupa doar de partidul sau, de familia sa si de cei ce cotizeaza si ii sustin. Sa Traiasca Bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu