21 sept. 2011

Războiul Apple – Samsung continuă: Samsung va încerca să blocheze vânzările iPhone 5 în Europa


Războiul Apple – Samsung continuă: Samsung va încerca să blocheze vânzările iPhone 5 în Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Sursa citată a refuzat să detalieze în ce ţară intenţionează Samsung să declanşeze proceduri juridice împotriva Apple. Potrivit publicaţiei Maeil Business,compania va încerca să obţină o blocare a vânzării iPhone în Europa.
Un reprezentant al Samsung a declarat că producătorul nu comentează litigii juridice aflate în desfăşurare.
Cele două companii sunt încleştate într-un conflict juridic tot mai dur în nouă ţări, referitor la producţia de smartphone-uri şi tablete PC.
Planurile Samsung urmează succesului Apple în a bloca vânzarea ultimelor tablete ale companiei în Germania şi a unor modele de smartphone-uri în Olanda. Victoria Apple a forţat Samsung să amâne pe termen nedefinit lansarea de tablete în Australia.
După ce Apple a câştigat în justiţia germană în septembrie, Samsung a anunţat că va face uz de toate opţiunile juridice.
Apple nu a lansat un nou model al iPhone de mai bine de un an, iar produsul este esenţial pentru Apple ca să-şi menţină evoluţia solidă a vânzărilor în contextul concurenţei foarte ridicate din partea Samsung, notează Reuters.
În trimestrul al doilea, Apple a vândut 20,3 milioane de iPhone-uri, în timp ce Samsung a livrat cu numai un milion mai puţine smartphone-uri.
Potrivit informaţiilor din presă, Apple va lansa noul iPhone în octombrie.
Apple a intentat prima dată proces Samsung în aprilie, acuzând că cel mai important competitor al său i-a copiat design-ul produselor. Samsung a declanşat o serie de contraprocese, argumentând că Apple îi încalcă patente legate de telefoanele mobile.
Samsung este, de asemenea, un furnizor important de chip-uri şi ecrane pentru smartphone-urile şi tabletele Apple.
Primesti automat un iPad 2 3G 16 GB conectat gratuit la internet mobil de la Vodafone timp de un an daca te abonezi acum la ZIARUL FINANCIAR si BUSINESS Magazin pe 3 ani. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu